< Tagasi postituste nimekirja

Baltic Agro kogemus: kliendid hindavad personaalset suhtlust

Baltic Agro kogemus: kliendid hindavad personaalset suhtlust

Ärikingituste tegemine muutub aina personaalsemaks ning sobiva lahenduse leidmiseks on vaja asjasse korralikult süveneda. Põllumajandusettevõtte Baltic Agro turundusjuht Janelle Joakit jagab oma kogemusi.

Oleme ärikingitustega kokku puutunud väga pikka aega. Klassikaliselt võib ärikingituseks olla logoga tass või pastakas, aga meie tahame olla personaalsemad, lähtudes kingituse valikul alati saajast või teemast, kohast ja olukorrast, mille puhul meene üle anname.

Baltic Agro klientide ostud ei ole tavaliselt ühekordsed, vaid tooteid-teenuseid ostetakse vastavalt hooajale ja vajadusele ning nii aastast aastasse. Suhtlus on tihe ja nagu ikka, võtame kliendi juurde minnes midagi kaasa, olgu selleks lilled, tort või mõni ese, mis talle rõõmu teeb.

Logoga tooted

Firma sümboolikaga kirjutusvahendeid, riietusesemeid, kalendreid, kruuse, helkureid, vihmakeepe ja saunalinu kasutame turunduses korporatiivse identiteedi kandjana. Need kingitused ei ole tavaliselt personaalsed, vaid igapäevases kasutuses olevad asjad, mis kannavad meie logo. See tuletab kliendile vaikselt meelde, et oleme temaga.

Reklaamriietus

Töötajate riietusel on kanda suur roll nii meeskonnatunde loomisel kui ka firma reklaamimisel. Kasutame ka erilahendusega nimesilte. Kui meie tööspetsiifikast rääkida, siis põllul viibimiseks valitud joped ja fliisid on vihma- ja tuulekindlad ning soojapidavad. Kontorikohtumisteks oleme valinud tiimile logoga triiksärgi ja kampsuni.

Kampaaniakingitused eraklientidele

Meie puhul on need seotud aiapidamisega, moodustades paketi Baltic Agro müüdavatest toodetest ja reklaamkingitustest, nagu aiakindad, mütsid või mõni lihtsam tööriist. Neid kingitusi saab välja loosida tarbijamängudes ja jagada laadal-messil.

Toeta ja kaasa kliente!

Toetame selgelt kodumaist toodangut ja püüame tihti kasutada kinkide puhul oma klientide tooteid. Näiteks logoga lõikelauale lisame kohaliku tootja juustu, lihavaliku, moosi, kastme, küpsetised vms. Lisaks suurepärasele maitsele aitame nii suurendada meie põllumeeste toodete osa igapäevasel toidulaual.

Ise valmistatud kingitused

Eripära, oma loo ja isikliku tähendusega kingitus teeb alati südame soojaks. Näiteks komplekt, kus on praepann, pannilabidas ja Olivia küpsetusõli koos pannkoogiseguga. Meie mullune jõulukink oli „Tee-ise-maitseõli“, mis sisaldas rapsiõli, klaasist logoga õlikannu ja bränditud pakendis eestimaiseid ürte. Eksklusiivsem kink on käsitööna valminud Olivia maitseõlid klaaspakendis.

Nõuandeid:

  • Kingituse väärtusest olulisem on lugu. Asjast ei saa meenet ainult nii, kui lisada sellele logo.
  • Tähtis on pakend ja kaaskiri, mis aitavad luua positiivset meeleolu.
  • Ärikink võiks kajastada ettevõtte tegevust, teenuseid, kaubamärke ja tooteid.
  • Lihtsalt ettevõtte identiteeti kandvate reklaamtoodete puhul eelistage oma logo värve või brändi lisatoone. Need aitavad suurendada nähtavust.
  • Kink peab olema kvaliteetne.
  • Hea ärikingi eesmärk on luua positiivne kuvand ja suhtumine kaubamärki.